14.04.18

Президент призначив стипендії молодим майстрам народного мистецтва

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про призначення стипендій Президента України для молодих майстрів народного мистецтва на 2018 рік».
«ООН потребує негайного реформування. Позбавити права вето країну-агресора. І друге питання, що нам потрібно підвищити ефективність інших безпекових союзів, в тому числі НАТО. В тому числі і ширше відкрити двері для України в це безпекове об'єднання», - заявив Глава держави в інтерв'ю українським телеканалам.
Президент Петро Порошенко наголосив, що Україна використовує будь-які можливі майданчики для захисту свої національних інтересів.
Важливим був візит Глави держави до Німеччини та детальні переговори з Федеральним канцлером Ангелою Меркель, Президентом Франком-Вальтером Штанмайєром та новим Міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом. «Багато хто мав помітити надзвичайно потужний посил: Німеччина нарешті почала називати події на Сході нашої держави агресією Російської Федерації проти суверенної і незалежної України. Це є дуже потужна дипломатична перемога», - наголосив Президент.
Президент Петро Порошенко повідомив, що статус Антитерористичної операції на Сході України на Операцію Об'єднаних Сил буде змінено 30 квітня цього року. Про це Глава держави сказав в інтерв'ю українським телеканалам.
«Якщо російська компанія на сьогоднішній день не працює в Україні, застосування санкцій було би беззмістовним. Для мене головна мета, щоб санкції були глобальними. Тоді, коли санкції глобальні – вони є ефективні. Вони робляться не для піару і не для того, щоб якось нашкодити Росії», - наголосив Глава держави.
Президент Петро Порошенко наголошує, що юридичні підстави для призупинення окремих статей Договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та Росією («Великого договору») стали можливими через визнання російської агресії проти України як в національних, так і міжнародних правових документах.
Більше сорока країн згодні взяти участь у миротворчій місії в окремих окупованих районах Донецької і Луганської областей задля встановлення в Україні миру, відновлення суверенітету та повернення її територіальної цілісності, повідомив Президент Петро Порошенко.
«Росія не обійдеться без української газотранспортної системи, в будь-якому разі. Після 2019 року, в тому числі. Друга позиція – «Північний потік-2» є абсолютно політичним проектом. Туди треба вкласти 15-20 млрд, а в нас система готова», - сказав Президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.