20.12.16

Коментар Президента щодо переходу «Приватбанку» у власність держави

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Протягом останніх годин Рада національної безпеки і оборони, Національний банк, Кабінет Міністрів та Міністерство фінансів ухвалили всі юридично-формальні рішення для переходу «Приватбанку» у повну державну власність. І саме ці рішення й врятували і банк, і банківську систему.
Президент Петро Порошенко зустрівся зі звільненим з полону бойовиків «кіборгом», десантником 80 аеромобільної бригади Тарасом Колодієм та його мамою Галиною Мирославівною. Президент наголосив: «Ми тобі дякуємо за мужність, твердість, українськість та патріотизм. Тарасе, ласкаво просимо додому».
Глава Української держави подякував Президенту Європарламенту за чітку позицію на підтримку України під час засідання Європейської Ради, яке пройшло у Брюсселі 15 грудня. Це стосується, зокрема, розблокування процесу ратифікації Угоди про асоціацію, безвізового режиму для України та продовження санкційного режиму щодо Росії у відповідь на триваюче порушення територіальної цілісності та суверенітету України.
У День Святого Миколая-Чудотворця Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною відвідали багатодітну родину Афанасенків у селі Гусачівка, що в Обухівському районі Київської області. Родина Сергія та Алли Афанасенків виховує п'ятьох власних дітей та двох всиновлених сестричок. Найменший член родини – син Любомир народився наприкінці листопада цього року.
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Сумою Чакрабарті. Президент ЄБРР підтримав рішення про передачу Приватбанку у власність держави. «Ми вважаємо правильним та сміливим Ваше рішення його націоналізувати і готові надати всю необхідну допомогу», - заявив він.
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Віце-Президентом США Джозефом Байденом.
Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.
Петро Порошенко наголосив: «Найефективніший та безальтернативний шлях відновити справедливість – це повна деокупація та відновлення суверенітету України над Кримським півостровом. Крим – це Україна. Ми продовжуємо боротьбу».
У День Святого Миколая, Дружина Президента України Марина Порошенко разом зі своїми дітьми засвітили Головну ялинку країни на Софійській площі. До урочистої церемонії відкриття також долучився міський голова столиці Віталій Кличко. Перші особи привітали українців із початком новорічних та різдвяних свят.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.