02.12.16

Звернення до Українського народу з нагоди 25-ї річниці Всеукраїнського референдуму

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Дорогий Український народе!
Сьогодні ми відзначаємо надзвичайно важливу та символічну дату — 25-ту річницю Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України.
Це був безпрецедентний чин єднання нації, унаслідок якого не залишилося місця жодним сумнівам у прагненні Українського народу жити у власній державі.
Пам’ятаючи сумні уроки першої половини XX століття, мотивоване волею до визволення з-під гніту радянської імперії, покоління українців 90-х увійшло в історію як творець сучасної демократичної України.
Саме після референдуму 1 грудня 1991 року незалежну Україну визнали усі суб’єкти міжнародних відносин.
Нині цивілізований світ сповна усвідомлює життєву необхідність існування великої європейської держави Україна у її міжнародно визнаних кордонах — як запоруки стабільності і верховенства права у міжнародних відносинах та миру на Європейському континенті.
Однак головним гарантом власної незалежності маємо стати ми з вами, дорогі українці, зберігаючи єдність і непохитність перед нинішніми викликами та загрозами.
Без перебільшення, сьогодні єдність суспільства — це питання збереження державності. Якщо не хочемо знову бути зруйнованими зсередини та поневоленими російським агресором, не можемо дозволити ніякого розбрату, внутрішніх інтриг, отаманщини.
Водночас ми зобов’язані на усіх рівнях — дипломатичному, військовому, внутрішньополітичному, на рівні кожного громадянина дбати про власну країну, збереження територіальної і духовної цілісності, економічну і гуманітарну безпеку, захист інформаційного простору України.
У річницю Всеукраїнського референдуму висловлюю вдячність усім, хто долучився до священної справи здобуття, становлення та збереження української державності і незалежності.
Сучасні реалії диктують як стратегічні, так і невідкладні завдання. Головним із них є викорінення корупції, яка десятиліттями існувала завдяки зацікавленим можновладцям.
Реформи, розпочаті спільно державою та суспільством, передусім такі критично важливі, як судова реформа і реформа правоохоронних органів, ми зобов’язані успішно завершити.
Маємо подолати бар’єри для сталого економічного розвитку, поліпшення макроекономічних показників, створення максимально привабливого інвестиційного клімату.
Безумовний пріоритет — посилення обороноздатності держави, зміцнення національних збройних сил як запоруки мирного майбутнього України і українців.
Усе це означатиме реалізацію європейського вибору, який зробив Український народ.
Шановні співвітчизники!
Вітаю усіх із 25-ю річницею Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України.
Закликаю до єдності і конструктивної співпраці, консолідованих зусиль в ім’я миру, добробуту і процвітання нашої держави.
Ми обов’язково переможемо.
Слава Україні!
Влада і Збройні Сили України діяли і будуть діяти в інтересах українського народу та держави. Проведення контрольних льотних випробувань зенітних керованих ракет середньої дальності, які відбуваються у Херсонській області, зумовлене необхідністю бути готовими дати відсіч агресору у будь-який час, заявив Президент Петро Порошенко.
Президент Петро Порошенко присвоїв ім'я Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького батальйону оперативного призначення 27 бригади Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України. Президент вручив відзнаку батальйону командиру підрозділу полковнику Віктору Толочко.
Глава держави видав Указ у день 25-ї річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України – події, яка стала прикладом консолідації суспільства, єднання народу навколо ідеї творення власної держави.
Співрозмовники обговорили питання подальшого реформування енергетичного сектору України, диверсифікації джерел енергопостачання нашої держави та  залучення американських інвестицій і технологій у сектори енергетики нашої держави.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.