29.07.16

Виступ Президента під час заходів з нагоди Дня хрещення Київської Русі – України

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

У цей історичний день ми молимося під хрестом святого рівноапостольного Володимира. З величного постаменту він ніби благословляє всю нашу Русь-Україну, яка стоїть у віках вже понад тисячу років після Володимирового Хрещення, - і стоятиме вічно! Непохитний фундамент під українську державу своїм доленосним вибором заклав великий князь-хреститель. Вже за його сина Київ став центром потужної європейської держави, глибоко інтегрованої у політичні, соціальні і культурні процеси континенту.
Президент Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди хрещення Київської Русі-України подякував українським церквам та організаціям за підтримку Збройних Сил України у війні, яку більше двох років тому Москва розв'язала проти «золотоверхого Києва».
«Константинопольська Церква для нас була, є й буде Церквою-матір'ю, до якої ми, її чада, зверталися і будемо звертатися по допомогу, - в тому числі у подоланні розділення, яке сьогодні болить православним українцям», - зазначив Глава держави під час урочистих заходів з нагоди Дня Хрещення Русі-України .
Президент України провів зустріч з представником Вселенського Патріархату при Всесвітній раді церков, архієпископом Тельміським Іовом та подякував за увагу, яку Константинопольська православна Церква-Матір приділяє питанню єдиної помісної церкви в Україні.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.