15.10.18

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Президент України Петро Порошенко

Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяли участь у церемонії відкриття Зали пам'яті на території Міністерства оборони України. Зала пам'яті захисників України створена на вшанування пам'яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, світовий мир та порядок упродовж 1992 – 2018 років.

http://www.president.gov.ua/news/voni-viddali-svoyi-zhittya-shob-zhiv-ukrayinskij-narod-prezi-50442

Автокефалія – частина нашої державницької проєвропейської та проукраїнської стратегії, яку ми послідовно втілюємо в життя останні чотири з половиної роки… І, наголошую, будемо продовжувати втілювати й надалі. І ніхто не зупинить український народ. І ні в кого ми не будемо питати дозволу, бо вирішувати має Україна і її народ, який бореться за волю, за свободу, за майбутнє. Автокефалія – це найвагоміша  подія з того ж ряду, що й наше прагнення до вступу до Євросоюзу та НАТО.

http://www.president.gov.ua/news/vistup-prezidenta-ukrayini-pid-chas-uchasti-u-molitovnomu-za-50446

Президент Петро Порошенко наголосив, що питання Томосу та автокефалії української православної церкви виходить далеко за межі церковного життя – це питання української національної безпеки та державності.

http://www.president.gov.ua/news/glava-derzhavi-avtokefaliya-cerkvi-ce-najvagomisha-podiya-po-50450

«Це дуже просто - патріарх Російської православної церкви на кожній службі молиться за російську владу, владу, яка здійснила агресію проти нашої держави. Патріарх Кирило Російської православної церкви молиться за російське воїнство, яке вбиває українських воїнів, вбиває українців. А у нас в Україні, на жаль, є храми, які все ще поминають патріарха Кирила, який відправляє ці молитви. І хіба можуть храми, в яких лунають молитви за патріарха, який молиться за російське військо називатися українськими?»,  - особливо підкреслив Глава держави.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-hiba-mozhut-hrami-de-lunayut-molitvi-za-patriarha-50454

«В освячену Томосом православну церкву теж ніхто нікого не «запрошуватиме» силоміць. Ще раз наголошую, це питання вільного вибору для кожного віруючого. Гарантую, що влада поважатиме вибір тих, хто вирішить залишитися в тій церковній структурі, яка зберігає єдність з Російською православною церквою. Це їх вибір і нам його треба поважати», - сказав Президент під час участі у молитовному заході за Україну.

http://www.president.gov.ua/news/v-osvyachenu-tomosom-cerkvu-nihto-silomic-ne-zaproshuvatime-50458

Спільна розбудова незалежної єдиної української церкви не може бути підставою для розбрату, протистояння та насильства, заявляє Президент Петро Порошенко Про це Глава держави сказав під час участі у молитовному заході за Україну.

http://www.president.gov.ua/news/glava-derzhavi-ne-dozvolimo-kremlyu-rozpaliti-religijnu-vijn-50462

Глава держави особливо наголосив, що це свято українських захисників не є святом за гендерною ознакою. «Вже більше не будуть вітати (зі святом – ред.) лише тому, що він хлопчик. Треба бути захисником. І 55 тисяч жінок, які служать і воюють в лавах Збройних Сил є яскравим тому підтвердженням», - зазначив Петро Порошенко.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-den-zahisnika-ukrayini-ce-svyato-i-cholovikiv-i-zh-50466

Президент Петро Порошенко взяв участь в церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

http://www.president.gov.ua/news/viryu-sho-vsi-vi-virostete-dostojnimi-zahisnikami-ukrayini-p-50470

Президент Петро Порошенко у День захисника України відвідав новий Пластовий вишкільний центр та зустрівся з членами Національної скаутської організації України «Пласт».

http://www.president.gov.ua/news/prezident-zustrivsya-z-ukrayinskimi-plastunami-vi-ukrayinci-50474

Президент Петро Порошенко відвідав місце розташування Національної збірної ветеранів, яка готується до участі у міжнародних змаганнях «Ігри нескорених», що відбудуться 20-27 жовтня у Сіднеї в Австралії. Він поспілкувався із членами збірної команди, переможцями національних змагань «Ігри нескорених-2018», їх тренерами та ознайомився з ходом підготовки команди. Петро Порошенко також пообідав разом з нашими спортсменами.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-pobazhav-nashij-komandi-veteraniv-uspihiv-na-igrah-50486

Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.