21.02.18

Дуже символічно, що переміг український проект – Президент взяв участь у презентації архітектурного проекту-переможця «Меморіал Героїв Небесної Сотні»

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

«В ці дні ми згадуємо наших Героїв Небесної Сотні. Багато місяців було присвячено роботі із організації  Меморіалу і Музею, і я вдячний нашим шановним друзям з Німеччини, всесвітньо відомим архітекторам, які мають величезний досвід у організації подібних конкурсів. Конкурс зі створення Музею і Меморіалу, який точно дивиться у майбутнє. Бо саме так бачили майбутнє України і саме так дивився кожен із Героїв, яких ми сьогодні згадуємо», - сказав Президент.
Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяв участь в панахиді за загиблими активістами Революції Гідності. Богослужіння у Михайлівському Золотоверхому Соборі відправив Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.
Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель у четверту річницю подій на Майдані. Співрозмовники обговорили стан реалізації Мінських домовленостей, наголосивши на необхідності консолідації режиму припинення вогню. Окрему увагу під час розмови було приділено питанню звільнення заручників.
«В цьому Законі юридично визначено, що саме Російська федерація окупувала наші території. Цей Закон суттєво посилює правову базу застосування Збройних Сил України і інших силових підрозділів для оборони нашої держави. І дуже важливо, що цей Закон забезпечує правовий механізм, в тому числі політико-дипломатичним шляхом, повернення цих територій», - підкреслив Петро Порошенко.
Підписуючи Закон України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях», Президент Петро Порошенко чітко наголосив: «Україна залишається відданою мирному вирішенню проблеми звільнення окупованих територій».
«Сьогодні, через 3,5 роки наполегливої роботи, через виділення від 5 до 6 % ВВП на сектор оборони і безпеки ми можемо констатувати, а навіть не ми, а наші партнери по НАТО констатують, що Україна зараз має одну з найбільш ефективних армії у Європі», - підкреслив Президент.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.