17.02.18

Президент України розпочав робочий візит до Литовської Республіки

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент України Петро Порошенко розпочав робочий візит до Литовської Республіки. Глава держави візьме участь в урочистих заходах з нагоди відзначення 100-річчя відновлення Литовської Держави.
Робочий візит Глави держави до Литовської Республіки відбувається на запрошення Президента цієї країни Далі Грібаускайте. З нагоди відзначення цієї визначної історичної дати Петро Порошенко також зробив запис у Книзі почесних гостей Президентського палацу Литовської Республіки.
«Русскій мір» перетворює усе, до чого торкається, у руїни та занепад. Погляньте на Абхазію, Південну Осетію, Придністров'я, окуповані Донбас та Крим. Схоже на те, що відповідно до доктрини «русского міра» вся Європа повинна виглядати так як Калінінград чи окупований Донецьк, а не навпаки», - підкреслив Президент.
Цей прапор стосується усіх тих, хто протистоїть російській агресії і вірить у Єдину Європу - нашу родину.
Президент Петро Порошенко на 54-ій Мюнхенській безпековій конференції наголосив, що РФ не прийшла в Крим, щоб захищати права та свободи людей – вони порушуються всюди, де присутня Росія і найбільш брутально по відношенню до кримських татар. Росія також не зацікавлена у приєднанні Донбасу – ця територія зазнала військового нападу Кремля для послаблення та дестабілізації України, додав Глава держави.
В ході робочого візиту до Німеччини, в рамках участі у 54-й Мюнхенській конференції з питань безпеки Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем. 
«Сьогодні єдиний сигнал для Москви: ціна буде постійно зростати, поки російські війська не покинуть Донбас і Крим. Ми, політики, повинні бути непоступливими, незважаючи на тиск лобістів. Власне відповідальністю політиків є збалансовувати економічну доцільність моральними цінностями. І, у разі потреби, застосовувати жорсткi обмежувальнi заходи – щоб притягнути до відповідальності тих, хто перетнув межу», - наголосив Глава держави.
Президент підкреслив: «I останнє за рахунком, але не за значенням – тримайте відчиненими двері для України, чи то в ЄС, чи в НАТО». Глава держави зауважив, що найбільші здобутки у сфері безпеки йдуть від розширення та трансформації, а не від відступу та збереження статус-кво.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.