05.04.17

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Президент України Петро Порошенко

Офіційне інтернет-представництво

Новини

У Ризі на площі біля Резиденції Президента Латвії відбулася офіційна церемонія зустрічі Глави Української держави Петра Порошенка та пані Марини Порошенко. Президентське подружжя зустріли Президент Латвії Раймондс Вейоніс та пані Івета Вейоне.

http://www.president.gov.ua/news/rozpochalasya-zustrich-prezidentiv-ukrayini-ta-latviyi-40770

В рамках офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Латвійської Республіки,  в  присутності  лідерів двох країн, було підписано Угоду про двосторонне співробітництво в галузі охорони навколишнього природного середовища.

http://www.president.gov.ua/news/ukrayina-ta-latviya-domovilisya-pro-spivpracyu-v-sferi-ohoro-40774

12 лютого 2017 року Україна та Латвія відзначили 25-річчя встановлення дипломатичних відносин. Дружні взаємини між нашими країнами ґрунтуються на міцній основі спільних історичних традицій, а також відданості європейським цінностям та верховенству міжнародного права. Сьогодні українсько-латвійські відносини продовжують плідно розвиватися в атмосфері взаємної поваги, довіри та підтримки. Наші зусилля спрямовані не тільки на поглиблення взаємовигідного двостороннього співробітництва у багатьох сферах спільних інтересів, а й на зміцнення європейської безпеки та подолання сучасних міжнародних викликів.

Наші країни рішуче засуджують агресію Росії проти України, наслідком якої стали незаконна тимчасова окупація частини території України –  Автономної Республіки Крим і міста Севастополь. Україна високо цінує політичну підтримку та практичну допомогу, яку надає Латвія у протидії російській агресії та відновленні свого суверенітету та територіальної цілісності в межах міжнародно-визнаних кордонів.

Залишаючись відданими політико-дипломатичному врегулюванню ситуації на Донбасі, спричиненої російською агресією проти України, обидві країни стверджують необхідність безумовного виконання Російською Федерацією своїх зобов'язань за міжнародним правом та відновлення поваги до його загальновизнаних принципів. У цьому зв'язку, Україна та Латвія закликають міжнародне співтовариство до подальшої солідарності з Україною, а також наголошують, що санкції, накладені на Росію через її агресію проти України, мають бути збереженими до повної імплементації Мінських домовленостей та відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, або навіть посилені у разі ескалації агресивних дій та напруженості з боку Росії.

Латвія вітає та продовжуватиме активно підтримувати курс України на європейську та євроатлантичну інтеграцію. Важливим спільним завданням є забезпечення успішної імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Україна демонструє успіхи у цьому процесі та налаштована продовжувати імплементацію реформ. Водночас країна потребує подальшої допомоги з боку міжнародної спільноти, зокрема європейського співтовариства, у здійсненні внутрішніх трансформацій. Україна глибоко вдячна Латвії за важливу підтримку та практичну допомогу в проведенні реформ.

Ми позитивно відзначаємо ефективність реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, яка містить значні переваги як для України, так і для ЄС. Угода також служить надійною основою для розвитку більш сприятливого ділового клімату в Україні для залучення іноземних інвестицій. У цьому зв'язку, ми сподіваємося на швидке завершення процесу її ратифікації. Латвія також підтримує необхідність якнайшвидшого прийняття рішень щодо запровадження безвізових поїздок для громадян України до країн Шенгенської зони.

Україна та Латвія й надалі докладатимуть активних зусиль для реалізації значного потенціалу двостороннього співробітництва в економічній, науково-технічній, освітній, культурно-гуманітарній та в багатьох інших сферах, які становлять взаємний інтерес, зміцнення зв'язків між містами та регіонами, розвитку міжлюдських контактів та забезпечення інтересів української громади в Латвії та латвійської громади в Україні.

http://www.president.gov.ua/news/spilna-zayava-prezidenta-ukrayini-petra-poroshenka-ta-prezid-40778

Ефективно протистояти агресії Росії Україна та світова спільнота можуть лише об'єднавши зусилля і наша держава вдячна за підтримку і консолідацію зусиль у цьому напрямку, заявив Президент України Петро Порошенко.

http://www.president.gov.ua/news/rosijskij-agresiyi-mi-mozhemo-protistoyati-lishe-obyednavshi-40782

Україна вдячна своїм партнерам у Євросоюзі та міжнародним партнерам за продовження політики санкцій проти країни-агресора Російської Федерації за невиконання нею Мінських угод, заявив Президент Петро Порошенко.

http://www.president.gov.ua/news/ukrayina-vdyachna-partneram-za-prodovzhennya-politiki-sankci-40786

«Як відомо, Росії не потрібна була участь у Євробаченні, їй потрібна була провокація», - підкреслив Президент і додав: «Я щасливий тому, що завдяки ефективним діям української влади цієї провокації вдалося уникнути».

http://www.president.gov.ua/news/porushennya-zakonodavstva-ukrayini-tyagne-za-soboyu-vidpovid-40790

Глава держави подякував Латвії за тверду і послідовну позицію з підтримки євроінтеграційних європейських прагнень України, що відображається в численних проектах з підтримки відповідних реформ в нашій державі та обміні досвідом в імплементації європейської інтеграції.

http://www.president.gov.ua/news/nas-obyednuye-spilna-viddanist-yevropejskim-cinnostyam-prezi-40794

Президент України Петро Порошенко під час офіційного візиту до Латвії зустрівся зі Спікером Саейму (Парламенту) Латвійської Республіки Інарою Мурнієце.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-ukrayini-proviv-zustrich-zi-spikerom-saejmu-latvij-40798

Глава держави оглянув експозицію, яка розповідає про окупацію Латвії нацистським та радянським режимами у період з 1940-1991 років. В експозиції представлені історичні документи, фотографії.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-u-rizi-vidvidav-muzej-okupaciyi-latviyi-40802

В рамках офіційного візиту до Латвії Президент України Петро Порошенко провів переговори з Прем'єр-міністром Латвійської Республіки Марісом Кучинскісом.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-ukrayini-proviv-zustrich-iz-premyer-ministrom-latv-40806

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко під час офіційного візиту до Латвійської Республіки відвідав поранених українських військових, які проходять реабілітацію в Національному реабілітаційному центрі «Вайварі» у Юрмалі.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-vidvidav-ukrayinskih-vijskovih-yaki-prohodyat-reab-40810

У рамках офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Латвійської Республіки дружина Глави держави Марина Порошенко відвідала український осередок у Балтійських країнах – Ризьку українську середню школу. Перша леді України, вивчаючи міжнародний досвід впровадження інклюзивного освітнього середовища, також ознайомилася з роботою однієї із перших латвійських інклюзивних шкіл – Початковою школою Вайварі.

http://www.president.gov.ua/news/marina-poroshenko-vidvidala-vidomu-rizku-ukrayinsku-serednyu-40814

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко зустрівся з українською громадою Латвії. Петро Порошенко повідомив, що сьогодні ЄС надав 600 млн євро макрофінансової допомоги Україні. «Це означає, що весь світ сьогодні разом з нами, що нас підтримують починаючи від Канади, США і закінчуючи Японією», - наголосив Глава держави.

http://www.president.gov.ua/news/yevropejskij-soyuz-nadav-ukrayini-600-mln-yevro-makrofinanso-40818

Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.