25.04.15

Саміт між ЄС і Україною





Саміт між ЄС і Україною

Понеділок, 27 квітня, Київ

У понеділок, 27 квітня 2015 року, у Києві відбудеться 17-й саміт між Євросоюзом і Україною. Це буде перший саміт, що проходитиме у контексті нової Угоди про асоціацію, що була підписана у червні минулого року.
Європейський Союз представлятимуть Президент Європейської Ради Дональд Туск і Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер. Також у саміті братимуть участь Високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики/Віце-президент Європейської Комісії Федеріка Моґеріні та Європейський Комісар з Європейської політики сусідства і перемовин про вступ Йоганнес Ган. Президент Петро Порошенко представлятиме Україну.
Саміт розпочнеться о 12:00 із зустрічі тет-а-тет між Туском, Юнкером і Порошенком у Будинку з химерами.
Після цього, о 13:00, у Будинку з химерами відбудеться робочий обід. Головною темою обіду буде виконання Мінських домовленостей та регіональні питання.
На 14:30 у будівлі президентської адміністрації запланована пленарна сесія. Вона стане приводом для обговорення двосторонніх питань, включаючи реформи і галузеву співпрацю. 
Прес-конференція відбудеться після закінчення зустрічі – приблизно о 16:00.

Останній саміт між Україною і Євросоюзом відбувся у Брюсселі 25 лютого 2013 року. Відтоді співпраця між Києвом і Брюсселем поглибилася на усіх рівнях. Зокрема, сторони зосередили свою увагу на підготовці до підписання і тимчасового застосування Угоди про асоціацію, стабілізації макроекономічної ситуації в Україні, впровадженні процесу амбітних реформ, вирішенні безпекової ситуації у східній Україні та дотримання Мінських угод. Євросоюз послідовно закликав до повної шани суверенітету і територіальної цілісності України.
Прийдешній саміт стане хорошою нагодою для того, аби надіслати міцний сигнал партнерства між Україною і ЄС. Євросоюз продовжить підтримувати Україну та допомагати їй у всіх її зусиллях. Під час зустрічі лідери підведуть підсумки того, де ми наразі знаходимося, зміцнять консолідацію чинної співпраці та погодять посилену підтримку у низці сфер. Після нещодавнього періоду великих рішень, реформ і нових угод, наголос робитиметься насамперед на впровадженні та консолідації. 

Під час саміту сторони, зокрема, обговорять такі питання:
Впровадження Угоди про асоціацію; політичні та економічні реформи в Україні, включаючи фінансову та іншу допомогу ЄС;
Війну у східній Україні та впровадження Мінських угод;
Регіональні питання та підготовку до прийдешнього саміту Східного партнерства у Ризі.

Після саміту відбудеться міжнародна конференція реформ для України.

Високоякісні фотографії та відео зустрічі президентів та візитів можна завантажити на сайті Newsroom:

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.