09.05.17

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Президент України Петро Порошенко

Офіційне інтернет-представництво

Новини

«Четверте покоління» – діти незалежної України, ті, кому зараз 20-30 років. Це - молодий цвіт нації. Це – люди, які пам'ятаючи про своїх мужніх предків, стали на захист України від російської агресії. Саме «четверте покоління», яке нині взяло до рук зброю, щоб врятувати свою країну, спонукає нас знову й знову гортати сторінки – аби вивчити та запам'ятати уроки минулого, і вшанувати справжніх героїв. Цю виставку слід сприймати як символ нерозривного зв'язку різних поколінь захисників України.

http://www.president.gov.ua/news/vistup-prezidenta-pid-chas-vidkrittya-fotovistavki-chetverte-41250

Президент Петро Порошенко під час відкриття фотовиставки «Четверте покоління» наголосив, що для всього українського суспільства загибель кожного українського військового – біль і невиправна втрата. Тому для увічнення подвигу Глава держави свого часу підписав указ про створення Меморіалу українських героїв, які віддали своє життя за свободу, незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Петро Порошенко розповів, що нещодавно до нього звернулися десятки громадських організацій ветеранів Антитерористичної операції, які представили своє бачення меморіального комплексу. Так, на переконання авторів звернення, Меморіал слід розташувати в історичному місці, яке містило би максимально відкритий простір і велику територію, де люди могли б не тільки покласти квіти чи вінки, а й перебувати певний час - подумати, згадати, осмислити минуле і сьогодення. Президент подякував за ініціативу, загалом погодившись із запропонованими підходами.

«Має бути найближчим часом оголошено всеукраїнський конкурс, який за вашої участі й визначить, яким мають бути будова Меморіалу та його наповнення експонатами та артефактами. Вважаю, кращої історичної локації для розташування Меморіалу українських героїв, ніж ці високі пагорби правого берега Дніпра, - годі й шукати», - зазначив Петро Порошенко. За його словами, це місце традиційно відвідують сотні тисяч людей.

«Уся ця територія, де розміщуватиметься, зокрема, Національний музей історії України у Другій світовій війні, а також майбутній Меморіальний комплекс учасникам антитерористичної операції, має стати єдиним Меморіалом українських героїв. Можете вважати, що відповідне політичне рішення вже прийняте. На мою думку, такий підхід утверджуватиме непохитний і стійкий зв'язок різних поколінь захисників України. Це дозволить гідно увічнити пам'ять наших героїв», - наголосив Президент.

Глава держави подякував ветеранам Червоної армії та партизанського руху, воякам Української повстанської армії та всім учасникам національно-визвольних змагань, а також всім, хто захищав Україну від агресії з боку нацистського Третього рейху. Президент подякував Збройним Силам України, Національній гвардії, СБУ, прикордонникам, добровольцям і волонтерам, всім силовим структурам, які боронять Україну від ворожих зазіхань Російської Федерації. 

http://www.president.gov.ua/news/prezident-nacionalnij-muzej-istoriyi-ukrayini-u-drugij-svito-41254

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко у День пам'яті та примирення взяв участь у відкритті фотовиставки «Четверте покоління», де  представлено 16 фотопортретів українських військових разом зі світлинами їхніх рідних, що воювали проти нацизму. Глава держави назвав беззаперечними подвиг українського народу та великий внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловивши повагу та шану всім борцям проти нацизму. «Коли наші діди й прадіди в 44-му та в 45-му наступали на Берлін, вони й гадки не мали, - і в найжахливіших снах уявити собі не могли, - що через сімдесят років своє військо в Україну пришле Москва. І холоднокровно вбиватиме їхніх онуків та правнуків», - зазначив Петро Порошенко.

http://www.president.gov.ua/news/chetverte-pokolinnya-ye-cvitom-naciyi-sho-stali-na-zahist-uk-41258

Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко та воїнами АТО відвідали виставку «Український Схід», яка присвячена героїчній боротьбі українського народу з російсько-терористичними військами на сході нашої країни.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-razom-z-druzhinoyu-vidvidali-vistavku-ukrayinskij-41262

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Співрозмовники вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні. Ангела Меркель особливо відзначила роль українців у боротьбі з нацизмом. Лідери обох держав обговорили ситуацію на Донбасі, відзначивши пріоритетність виконання безпекового компоненту Мінських домовленостей.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-ukrayini-proviv-telefonnu-rozmovu-z-kanclerom-nime-41266

Пам'ятаючи уроки історії ми маємо не допустити тріумфу агресора. Чергова помилка може коштувати життя мільйонів і мільйонів. В Україні цей урок дуже добре засвоїли. Потроху це усвідомлення приходить і до інших.

http://www.president.gov.ua/news/vistup-prezidenta-pid-chas-uchasti-v-akciyi-persha-hvilina-m-41270

Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.