09.09.21

[EU Delegation to Ukraine – General public newsletter] Одесити отримають модернізоване поліклінічне відділення Міської лікарні №8 та оновлені школи завдяки підтримці ЄС та ЄІБ

Logo
Одесити отримають модернізоване поліклінічне відділення Міської лікарні №8 та оновлені школи завдяки підтримці ЄС та ЄІБ

English version is below

7-8 вересня в Одесі відбулось урочисте відкриття відремонтованої школи №41, а також огляд об'єктів соціальної інфраструктури, які оновлюються в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (НКПВУ) від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Зокрема, було представлено проміжні результати ремонту міської лікарні № 8 та ще двох шкіл, реконструкція яких завершиться до кінця 2021 року.

Капітальний ремонт навчальних закладів та лікарні здійснюється в межах НКПВУ. Програма, яка також отримала грант ЄС на суму 1,5 млн євро як технічну допомогу, впроваджується Міністерством розвитку громад та територій України разом з органами місцевого самоврядування за технічної підтримки Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН).

Новий навчальний рік для учнів школи №41 пройде в нових сучасних класах

Одеська загальноосвітня школа №41 вже давно потребувала оновлення. Будівля, побудована ще у 1892 році, довгий час не експлуатувалася і не відповідала санітарним нормам. У школі було проведено комплексний ремонт внутрішніх приміщень, тепломодернізацію двох будівель із заміною покрівлі, покращено благоустрій та огородження території. Завдяки модернізації шкільних приміщень поліпшаться умови навчання для майже 4 000 школярів у Одесі.

Під час офіційного відкриття модернізованої школи №41 Голова Одеської обласної держадміністрації Сергій Гріневецький підкреслив важливість партнерства обласної влади з Європейським інвестиційним банком та ПРООН в Україні у відбудові соціальної інфраструктури міста. «Наша мета – випустити якнайкраще підготовлених до наступного етапу навчання випускників із міцним фундаментом знань та вмінь. Тому модернізація будівель і матеріально-технічної бази шкіл, яку ми проводимо у партнерстві з Європейським інвестиційним банком і ПРООН в Україні, – важливий елемент у підвищенні ефективності навчання маленьких одеситів», – додав він.

Ремі Дюфло, заступник голови Представництва Європейського Союзу в Україні, зазначив, що ЄС підтримує Україну у вдосконаленні соціальної інфраструктури, що є ключовим фактором місцевого розвитку та економічного зростання. «Школа №41, яку ми відкрили після капітального ремонту, є прекрасним прикладом партнерства, яке ми створили в Одеській області, — сказав він. — Це довгострокові інвестиції, які потребують зусиль, оскільки забезпечують кращі умови для учнів та вчителів».

Заступниця Постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані додала, що такі державні інвестиції в освіту забезпечують країні міцну основу на шляху до майбутнього процвітання. «Президент України видав указ про інтеграцію Цілей сталого розвитку в державну політику з урахуванням інтересів усіх і кожного, — зазначила вона. — Відновлення шкіл — це хороший спосіб реалізації ЦСР4, яка прагне забезпечити інклюзивну та справедливу якісну освіту для всіх, включаючи вразливі та маргіналізовані групи населення».

Старший експерт сектору регіонального розвитку Європейського інвестиційного банку Рой Дрейкотт підкреслив, що ЄІБ інвестує кошти у ті проєкти, які є важливими для Європейського Союзу, і які забезпечать українцям доступ до базових соціальних послуг на найвищому рівні. «Кожен школяр і кожна школярка потребують зручного й сучасного місця для навчання. ЄІБ прагне забезпечити українських школярів сучасними умовами для навчання і розвитку їхнього потенціалу», – відмітив він.

Ремонт поліклінічного відділення Міської лікарні №8 — крок до поліпшення медичних послуг в Одесі

Завдяки модернізації поліклінічного відділення Міської лікарні №8 незабаром для 46 500 жителів Одеси медичні послуги надаватимуться зручніше та ефективніше. У ході капітального ремонту поліклінічного відділення лікарні буде зроблено заміну покрівлі, віконних блоків та всіх внутрішніх інженерних мереж, а також ремонт фасаду та усіх внутрішніх приміщень.

Директорка департаменту впровадження пріоритетних проєктів регіонального розвитку Міністерства розвитку громад та територій України Надія Бондарчук зазначила, що модернізація поліклінічного відділення лікарні №8 в Одесі на фінальній стадії, і «результат цієї роботи є свідченням того, що процес оновлення медичної інфраструктури країни не зупинявся і продовжуватиметься надалі, незважаючи на кризу COVID-19 та труднощі, які вона створює».

4 млн євро інвестицій у модернізацію соціальної інфраструктури Одеської області

Завдяки підтримці ЄІБ та ЄС в межах Програми НКПВУ в Одесі відновлюється п'ять об'єктів соціальної інфраструктури – це чотири школи (в школі №41 ремонт завершено, у школах №31, №39 та №49 – триває) та поліклінічне відділення Міської лікарні №8. Загальна сума інвестицій у соціальну інфраструктуру міста склала 4 млн євро. Крім цього, з бюджету міста профінансовано додаткові роботи за всіма проєктами.

Надзвичайна кредитна програма для відновлення України не є одноразовою допомогою. Завдяки її успішним результатам у 2021 році Верховна Рада України нещодавно ратифікувала нову Фінансову угоду на суму 340 млн євро. Європейський Союз надасть значну технічну допомогу у сумі 15,2 млн євро задля реалізації цього кредиту від ЄІБ. Зокрема, грант у 7 млн євро від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (NIP) підтримає підготовку та впровадження Програми. А додатковий грант від ЄС у розмірі 8,2 млн євро підтримає адвокацію, допоможе підвищити обізнаність серед кінцевих бенефіціарів Програми, а також допоможе у підготовці тендерів та моніторингу будівельних робіт тощо. Кредит буде спрямовано на відновлення інфраструктури та поліпшення умов життя і ведення бізнесу в постраждалих від конфлікту регіонах на сході України, а також на підтримку сталого розвитку країни в цілому.

 

Контакти для преси:

Ольга Сушицька, комунікаційна менеджерка Представництва Європейського інвестиційного банку в Україні, o.sushytska@ext.eib.org, +38 067 243 63 55.

Юлія Самусь, очільниця відділу комунікацій ПРООН в Україні, yuliia.samus@undp.org, +380971391475.

 

Довідка:

Про ЄІБ:

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) — це інституція довгострокового кредитування Європейського Союзу. Його власниками є держави-члени Євросоюзу. Банк надає доступ до довгострокового фінансування для розумного інвестування задля впровадження політик Європейського Союзу.

Про ЄІБ в Україні:

Європейський інвестиційний банк працює в Україні з 2007 року. Україна є основною країною-реципієнткою інвестицій ЄІБ серед країн Східного партнерства, на неї припадає понад 60% кредитної діяльності ЄІБ у цьому регіоні. Банк фокусується на сферах соціальної та економічної інфраструктури, транспорту та зв'язку, розвитку місцевого приватного сектору, енергоефективності, інновацій та протидії кліматичним змінам. Нині ЄІБ є одним із найбільших інвесторів в Україні з портфелем кредитів та гарантій на загальну суму понад 7 млрд євро.

Про Надзвичайну кредитну програму для відновлення України (НКПВУ)

Надзвичайна кредитна програма для відновлення України здійснюється згідно Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком. Через Програму ЄІБ надав місцевим органам влади 200 млн євро у вигляді багатосекторних рамкових кредитів на відновлення важливої комунальної й транспортної інфраструктури та покращення умов життя для внутрішньо переміщених осіб та громад, що їх приймають, у дев'яти областях України: підконтрольних українському уряду територіях Донецької та Луганської областей, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Одеській, Херсонській, Київській областях.

Про ПРООН в Україні:

Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) налагоджує партнерство з владою, бізнесом, громадами, сприяючи розвитку країн, підвищуючи їх здатність протистояти кризам, підтримує економічне зростання задля покращення якості життя кожної людини. В Україні робота ПРООН зосереджена на трьох програмних напрямках: інклюзивний розвиток, відновлення та розбудова миру; демократичне врядування; енергетика та захист довкілля. Нині Україна має одну з найбільших програм ПРООН у Європі.

_________________

 

 

Residents of Odesa will receive a modernised outpatient department of the City Hospital №8 and renovated schools thanks to the support by EU and EIB

 

On 7-8 September 2021, the grand opening of the renovated school 41 in Odesa took place, as well as an inspection of social infrastructure facilities that are being renovated under the European Investment Bank's Ukraine Early Recovery Programme (UERP). In particular, the interim results of the renovation of the city hospital 8 and two more schools were presented, the reconstruction of which will be completed by 2021.

The overhaul of educational institutions and city hospital is conducted as part of the UERP. The initiative benefits from 1.5 million in technical assistance from the European Union and is implemented by the Ministry for Communities and Territories Development of Ukraine together with local governments and UNDP technical support.

A new school year for students of school 41 - in new modern classrooms

Odesa secondary school 41 has long been in need of renovation. It was built in 1892 and had not been in use for a long time as it did not meet sanitary and safety standards. More than 4,000 schoolchildren in Odesa will benefit from the modernisation of school 41, which included a comprehensive renovation of interiors, thermal modernization, a roof replacement, and improvement and fencing of school grounds.

During the official opening of the modernized school Serhiy Hrynevetsky, Governor of Odesa Oblast, states that the regional government deeply appreciates its partnership with the European Investment Bank and UNDP. "We want our graduates to be best prepared for the next stage of education, with a solid foundation of knowledge and skills," he said. "This would be much more difficult to achieve without these modern buildings and facilities."

Remi Duflot, Deputy Head of the European Union Delegation to Ukraine, noted that the EU supports Ukraine in improving social infrastructure, a key factor for local development and economic growth. "School 41, which we opened after major renovation works, is an excellent example of the partnership we have developed in the Odesa region", he said. "It is a long-term investment which is very much the effort as it provides better facilities and conditions for students and teachers alike."

UNDP Deputy Resident Representative to Ukraine Manal Fouani added that such public investments in education ensures the country has a firm footing on the path to future prosperity. "The president of Ukraine issued a decree integrating the Sustainable Development Goals into Government policy on a 'leave no one behind' basis," she said. "Renovating schools is a good way to fulfill the promise of SDG4, which seeks to ensure inclusive and equitable quality education for all, including the vulnerable and marginalized in society."

Roy Draycott, Senior Sector Specialist of the Regional Development Division at the European Investment Bank, said the EIB pays close attention to creating a favourable modern environment in which children can receive a quality general secondary education, acquiring essential communication skills and abilities to help them solve problems of varying difficulty. "Every student needs a comfortable and modern place to study," he said. "The EIB is striving to ensure that all Ukrainian schoolchildren have access to modern conditions for learning and developing their full potential."

Renovation of the outpatient department of the City Hospital №8 — a step towards improving medical services in Odesa

Thanks to the overhaul of the outpatient department of the City Hospital 8, medical services will soon be provided more conveniently and efficiently for 46,500 residents of Odesa. The overhaul of the hospital building will include replacing the roof and window blocks, repairing the façade, upgrading all internal engineering measurements, and repairing internal premises.

Nadiya Bondarchuk, Director of the Department for Priority Regional Development Projects Implementation of the Ministry of Communities and Territories Development of Ukraine, noted that the modernization of the outpatient department of the City Hospital 8 in Odesa is in its final stage and "the result of this work is the evidence that the process of upgrading the country's medical infrastructure has not stopped and will continue, despite the COVID-19 crisis and the difficulties it creates".

4 million investments in the modernization of social infrastructure of Odesa Oblast

The Ukraine Early Recovery Programme has been operating in Odesa Oblast since the end of 2019. Thanks to its support, five facilities in Odesa have been modernized four schools (repairs completed at school 41, while at schools №31, №39 and 49 repairs are in progress) and a polyclinic department of City Hospital 8. The total investment by the programme in the social infrastructure of Odesa Oblast amounts to 4 million. In addition, the city budget funded additional work on all of the projects.

The Ukraine Early Recovery Programme is not one-time support. Thanks to its successful results in 2021, the Verkhovna Rada of Ukraine has recently ratified a new Financing Agreement worth 340 million. €15.2 million in EU grants will support the EIB loan with technical assistance in project preparation and management. In particular, a €7 million grant from the EU Neighbourhood Investment Platform (NIP) will support the programme's preparation and implementation. An additional €8.2 million grant from the EU will support advocacy, help raise awareness among final beneficiaries, and assist them in preparing tenders and monitoring construction works, etc. The EIB loan will be used to rebuild infrastructure and improve conditions for living and doing business in conflict-affected regions in eastern Ukraine, as well as to support the country's sustainable development as a whole.

 

Press contacts:

EIB: Olga Sushytska, Communication Officer for Ukraine, email: o.sushytska@ext.eib.org, tel.: +380672436355

UNDP: Yuliia Samus, Communications Team Leader, UNDP Ukraine; email: yuliia.samus@undp.org, tel.: +380971391475

 

Background:

About the EIB:

The European Investment Bank (EIB) is the long-term lending institution of the European Union owned by its member states. It makes long-term finance available for sound investment in order to contribute towards EU policy goals.

About the EIB in Ukraine:

The EIB has worked with Ukraine since 2007, where it is the main recipient country of EIB support in the Eastern Neighbourhood, accounting for more than 60% of EIB lending activity in this region. The bank focuses on social and economic infrastructure, transport and connectivity, local private sector development, energy efficiency, climate action, and innovation. Today, the EIB is one of the largest investors in Ukraine with signed projects of 7 bn.

About the Ukraine Early Recovery Programme (UERP):

The Ukraine Early Recovery Programme is implemented in accordance with the Financing Agreement between Ukraine and the European Investment Bank. Through the programme, the EIB provided 200 million in multi-sectoral framework loans to local authorities to rehabilitate important utilities and transport infrastructure and improve living conditions for internally displaced persons and their host communities in nine oblasts of Ukraine: the Ukrainian government-controlled areas of Donetsk and Luhansk oblasts, Kharkiv, Dnipropetrovsk, Zaporizhzhia, Poltava, Odesa, Kherson, and Kyiv oblasts.

About UNDP in Ukraine:

UNDP is the leading United Nations organization fighting to end the injustice of poverty, inequality, and climate change. Working with our broad network of experts and partners in 170 countries, we help nations to build integrated, lasting solutions for people and planet. In Ukraine, UNDP's work focuses on three programme areas: inclusive development, reconstruction and peacebuilding; democratic governance; energy and environmental protection. Today, Ukraine has one of the largest UNDP programmes in Europe.

Читати далі

Ukraine

101 Volodymyrska St. Kyiv, 01033 Ukraine

facebook twitter youtube rss
View this email in your browser
Data Protection

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.