31.01.17

Президент розпочав робочий візит до Німеччини

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Глава Української держави проведе зустріч з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.
Петро Порошенко висловив вдячність за тверду позицію Норберта Ламмерта  на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та рішучого невизнання анексії Росією Криму. Сторони погодились із важливістю підтримки політики санкцій щодо Росії до повного виконання Мінських домовленостей.
Президент підкреслив, що разом із запуском поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом, відкрито нові перспективні можливості для нарощування взаємодії між Києвом та Берліном. За його словами, надзвичайно важливим завданням, над яким працює українська влада, є створення умов для безпечного інвестування в Україну.
На спільній з Федеральним канцлером зустрічі з представниками ЗМІ, Президент Петро Порошенко поінформував, що за вчорашній день під час загострення ситуації на Сході України загинуло п'ять українських військових, а 12 – зазнали поранення. Президент також повідомив, що сьогодні зранку ще двоє солдат віддали своє життя захищаючи територіальну цілісність нашої держави і  п'ятеро отримали поранення.
«Ми дуже вдячні Німеччині, як лідеру Євросоюзу, за тверду і принципову позицію, політику підтримки суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України. За тверду позицію щодо формування Нормандського формату, щодо внеску Німеччини в укладання Мінських домовленостей», - підкреслив Петро Порошенко.
Президент Петро Порошенко висловив задоволення тим, що динаміка україно-німецьких відносин на вищому рівні є дуже високою. «Впевнений у тому, що наше партнерство на сьогоднішній день є багатообіцяючим. Німеччина є одним із ключових торгівельних партнерів для України в світі, тому ми маємо надати нового імпульсу низці проектів в економічній та інвестиційній сферах. Ми чекаємо німецьких інвесторів під час процесу приватизації, яка розгорнута цього року в Україні», - також наголосив Президент.
Президент Петро Порошенко разом з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель відвідав місце трагедії, яка сталася в центрі західного Берліну 19 грудня минулого року.
Президент України Петро Порошенко привітав Зігмара Габріеля з призначенням на посаду глави зовнішньополітичного відомства Німеччини. Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та стан виконання Мінських домовленостей, передусім у безпековому вимірі.
Президент Петро Порошенко у Берліні зустрівся з українськими стипендіатами, які проходять практику в німецьких компаніях в рамках Стипендіальної програми німецької економіки для України.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.