14.05.15

Дні Європи в Житомирі: дискусія та конкурс ідей


Дні Європи в Житомирі: дискусія та конкурс ідей

16 травня 2015 року в рамках святкування Дня Європи в Житомирі Представництво Європейського Союзу в Україні запрошує житомирців та гостей міста на панельну дискусію «Що Україна та Житомир можуть дати Європі? Що Європа може дати Україні?». Захід відбудеться з 12.00 до 14.00 на майдані ім. Корольова. Дипломати ЄС та України, а також українські інтелектуали та експерти розкажуть власні історії успішного розвитку Житомиру та поспілкуються з мешканцями міста щодо ключових проблем та перспектив розвитку Житомира і України в європейському контексті.
Захід відбудеться за підтримки Житомирської міської ради та Житомирського прес-клубу в рамках проведення Днів Європи в Україні.
Мета панельної дискусії: акцентувати увагу на тому, що Україна вже сьогодні є європейською, що вона має потенціал, людей та ідеї, які можуть вести її до успішної інтеграції з ЄС.
Експерти панельної дискусії:
  • Агріта Даудзе – Надзвичайний і повноважний посол Латвійської республіки в Україні;
  • Вікторія Давидова –  радник з питань преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні;
  • Сергій Сухомлин – перший заступник міського голови з питань виконавчих органів ради Житомирської міської ради;
  • Анатолій Марциновський – журналіст-міжнародник, експерт з європейської тематики, оглядач газети "Газета по-українськи", багаторічний автор та редактор інформаційних матеріалів Представництва ЄС в Україні;
  • Володимир Піньковський – голова обласної організації МГО «Товариство німців України», політолог, громадський активіст;
  • Тетяна Парфентієва – успішний ресторатор, громадський активіст, депутат житомирської райради;
  • Олена Легенчук – член правління Фонду громади Житомира, молода бізнесвумен.
Учасники дискусії обговорять такі питання:
  • Чого ЄС може навчити Україну? Чого Україна може навчити ЄС?
  • Угода про асоціацію: виклики і перспективи?
  • Проєвропейські реформи в Україні – які є історії успіху/невдач?
  • Які нові/креативні підходи Україна може запропонувати/пропонує Європі?
  • Що українці можуть сказати Європі такого, чого вона не знає про себе?
Пряму трансляцію дискусії дивіться на телеканалі «СК1»: https://www.facebook.com/sk1tv.
Окрім панельної дискусії, 16 травня в Житомирі відбудеться хакатон «Моє європейське місто» - конкурс ідей, покликаний об'єднати творчу молодь та активістів заради інновацій в житті Житомира: http://bit.ly/hackathon-Zhytomyr-16may. У події можуть взяти участь всі охочі молоді люди, які мають нові ідеї та прагнуть зростання.
Панельна дискусія та хакатон в Житомирі є частиною програми Днів Європи в Україні та відбувається в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні». Це серія інформаційно-просвітницьких заходів (публічних заходів, вуличних акцій, семінарів, тренінгів, круглих столів), які Представництво ЄС проводить в різних містах України. Мета кампанії – поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС у різних галузях.
Про розвиток подій Днів Європи в Україні-2015 повідомляйте та слідкуйте у соціальних мережах за хештегами #ЄС та #EUinUA.
Контакти для додаткової інформації: Ванда Козуб, 0950803556, vanda.kozub@gmail.com


Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.