29.08.18

7 жовтня в Україні відбудеться перший міжнародний забіг «Гордість Нації: ветеранська десятка»

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Напередодні Дня захисника України, 7 жовтня у Києві вперше відбудеться забіг міжнародного формату «Гордість Нації: ветеранська десятка». Цей забіг буде проведений в рамках національного проекту ветеранського духу та єдності «Гордість Нації», що відбуватиметься  5-8 жовтня в столиці.
Під час зустрічі з керівниками закордонних дипломатичних установ Президент Петро Порошенко наголосив на тому, що українські дипломати за останні роки досягли відчутних результатів і у справі притягнення Росії до міжнародно-правової відповідальності.
Президент Петро Порошенко заявляє, що Україна готова до припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією.
«Протиправні та підступні дії Москви в цьому регіоні не повинні і не будуть залишатися безкарними і тим більше, без адекватної міжнародної реакції. І тут мені потрібна ваша допомога», - сказав Президент на зустрічі з українськими послами.
«Думаю, що в цьому колі можу сказати – цієї осені, на початку листопада Канцлер Німеччини Ангела Меркель здійснить візит в Україну. Це є дуже яскраве свідчення особливої уваги наших німецьких партнерів, Берліну до розвитку взаємовигідного партнерства з Києвом», - повідомив Глава держави.
Впевнений, що кожна окрема перемога на дипломатичному фронті, в кожній окремій країні перебування і в міжнародних організаціях – це той щит, який захищає зараз наших героїв від російських куль на Донбасі. Думаю, що ні в кого не залишилося сумнівів, що професійна і ефективна дипломатична служба – це абсолютно аж ніяк не розкіш, а життєва необхідність та невід'ємна передумова успішного розвитку держави, відновлення миру і безпеки.
«Це правда – для нас було великою гордістю, коли мужні українські воїни крокували Хрещатиком. Я впевнено можу сказати, що надійною опорою для них є ви, є наше дипломатичне представництво. Так само, як українська армія захищає на східному фронті цінності євроатлантичної інтеграції, євроатлантичної спільності. Вони абсолютно впевнені, що українські дипломати відстоюють справедливість, відстоюють свободу, відстоюють правду  у боротьбі на фронті міжнародному», - наголосив Президент.
Президент Петро Порошенко під час 13-ї наради керівників закордонних дипломатичних установ України  наголосив на важливості економічної дипломатії.
«Впевнений, що кожна окрема перемога на дипломатичному фронті, в кожній окремій країні перебування і в міжнародних організаціях – це той щит, який захищає зараз наших героїв від російських куль на Донбасі», - звернувся Президент Петро Порошенко до учасників 13-ї наради керівників закордонних дипломатичних установ України.
Президент Петро Порошенко наголосив, що останні 4,5 роки були непростими, але нині настає один з найбільш критичних періодів – демократичний світ вступає у новий виборчий цикл. Вибори відбудуться в США в листопаді, оновлення Євроінституцій – в 2019 році, наближається виборча компанія і в Україні.
Президент Петро Порошенко акцентував українським дипломатам на важливості розвитку та підвищення ефективності співпраці України з міжнародними партнерами у військово-технічній сфері. Про це Глава держави сказав на 13-й нараді керівників закордонних дипломатичних установ України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.