25.08.18

Президент разом з дружиною вшанували пам'ять Тараса Шевченка та Михайла Грушевського

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяли участь у церемонії покладання квітів до пам'ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському у День Незалежності України.
У День 27-ї річниці Незалежності України Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко та дітьми вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності.
Президент Петро Порошенко присвоїв звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» лейтенанту Олегу Довгому посмертно та лейтенанту Володимиру Сосніну. Почесне звання військові отримали за особисту мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.
Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко присвоїв почесні найменування військовим частинам Збройних Сил України та Державної прикордонної служби з метою відновлення історичних традицій національного війська щодо назв військових частин, зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань, високі показники в бойовій підготовці. Під час урочистого Параду до Дня Незалежності України Глава держави вручив нові бойові прапори військовим частинам.
Відтоді, як ви довірили мені посаду Президента України, державний компас впевнено показує на Захід – у бік, протилежний імперії. Його стрілка жодного разу не здригнулася. І запевняю вас, не здригнеться, допоки цей компас знаходиться в моїх руках. Більше того, наполягатиму на закріпленні у Конституції нашого прагнення приєднатися до Євросоюзу і вступити до НАТО.
Президент Петро Порошенко підкреслив, що з часу, коли українці довірили йому посаду Глави держави, державний компас впевнено показує на Захід – у бік, протилежний імперії. «Його стрілка жодного разу не здригнулася. І запевняю вас, не здригнеться, допоки цей компас знаходиться в моїх руках», - сказав Президент під час виступу на Параді до Дня Незалежності.
«Не може бути вільним тіло, коли душа – в полоні. Нехай сьогодні нас почують у Константинополі, в Москві та Ватикані. Ми сповнені рішучості покласти край протиприродному та неканонічному перебуванню вагомої частини нашої православної спільноти у залежності від російської церкви. Церкви, яка освячує гібридну війну Путіна проти України, яка день і ніч молиться за російську владу і за військо – теж російське», - підкреслив Глава держави.
«Про те, як змінилася українська армія за чотири роки, можна говорити хоч чотири години – є про що. Але ліпше за будь-які слова промовлятимуть зараз впевнена хода героїв, випромінюючий силу рух техніки та озброєнь і майстерність пілотів», - сказав Глава держави.
Президент Петро Порошенко наголошує, що за чотири роки війни Росії проти України нам вдалося зберегти державу, зміцнити і консолідувати націю, створити сильну армію та заручитися міжнародною підтримкою. Про це Глава держави заявив під час виступу на Параді до Дня Незалежності.
Президент Петро Порошенко провів зустріч із Радником Президента США з питань національної безпеки Джоном Болтоном. Глава держави привітав візит Радника з питань безпеки Президента США Джона Болтона до України з нагоди святкування 27-річниці Незалежності України. «Ваш візит в цей день, я впевнений, це яскраве свідчення потужної підтримки, яку Сполучені Штати надають Україні», - зазначив Петро Порошенко.
Лідери європейських країн надсилають на адресу Президента Петра Порошенка вітання з нагоди 27-ї річниці Незалежності України.
Лідери країні світу надсилають на адресу Президента Петра Порошенка вітання з нагоди 27-ї річниці Незалежності України.
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою. Глава держави подякував Президенту Андрею Кісці за теплі привітання з нагоди 27-ї річниці Незалежності України, а також незмінну підтримку Словаччиною суверенітету та територіальної цілісності України.
Президент Фінляндії Саулі Нііністьо привітав Президента України Петра Порошенка та український народ із Днем Незалежності. Президенти обох країн обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного, зокрема узгодили терміни наступних контактів на найвищому рівні.
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову зі Вселенським Патріархом Варфоломієм. Вселенський Патріарх привітав українців з Днем Незалежності.  «Найтепліші вітання усім українцям, охопленим любов'ю Константинопольської Матері-Церкви», - сказав він.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.