30.01.18

Президент разом з дружиною вшанував пам'ять Героїв Крут

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

В 100-у річницю історичного бою під Крутами, Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяв участь у церемонії вшанування пам'яті Героїв Крут. Президентське подружжя поклало квіти біля пам'ятного хреста на Аскольдовій могилі.
Сота річниця Крут, в яку ми зібралися, - знаменний день для кожного українця-патріота, а особливо для людей, які пов'язали своє життя зі Збройними Силами України. Бій під Крутами – одна із численних битв в одвічному «хрестовому поході» Росії проти України.
«Спираємося на потужну підтримку наших міжнародних партнерів, які відтепер не лише впроваджують на підтримку України політику санкцій, що стримує агресора, але нарешті й почали надавати нам допомогу оборонною зброєю», - констатував Глава держави під час виступу у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації, якому було присвоєно почесного найменування імені Героїв Крут у 100-річчя бою під Крутами.
«Маючи перед очима гіркий досвід отаманщини часів Української національної революції, ми даємо відсіч і будь-яким спробам посіяти в країні хаос і анархію. Розуміємо, принаймні в більшості своїй, що консолідація всіх українців на фоні найнебезпечнішої зовнішньої загрози, яка походить від Росії, є головною передумовою нашої перемоги», - сказав Глава держави під час виступу на заходах з нагоди сторіччя бою під Крутами.
«І хай наші тоді відступили зі станції, але ж тривалу історичну війну вони виграли. Бо завдяки, в тому числі і подвигу крутян, постала-таки незалежна Україна», - підкреслив Глава держави.
До 100-ї річниці історичних подій під Крутами та з метою вшанування подвигу Героїв Крут і військово-патріотичного виховання військовослужбовців Збройних Сил України, Президент Петро Порошенко присвоїв Військовому інституту телекомунікацій та інформатизації почесне найменування імені Героїв Крут. Відповідний Указ Глава держави  підписав під час відвідування інституту на урочистостях у присутності всього особового складу.
Президент Петро Порошенко затвердив «План проведення багатонаціональних навчань за участю  підрозділів Збройних Сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2018 рік і про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі у багатонаціональних навчаннях». Про це йдеться у відповідному Указі Глави держави. Також Петро Порошенко підписав Закон № 2270-VIII «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях».
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо, під час якої привітав свого колегу з переконливою перемогою на президентських виборах у Фінляндії.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.