23.01.18

Президент разом з дружиною вшанували пам'ять загиблих під час Революції Гідності Сергія Нігояна та Михайла Жизневського

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко вшанували пам'ять перших загиблих учасників протестів на Майдані – Сергія Нігояна та Михайла Жизневського.
«Сучасна Україна – спадкоємиця багатовікових державно-національних традицій, відроджених під час та внаслідок Української революції 1917 – 1921 років. Ідея державної самостійності, поставлена на порядок денний та загартована під час Революції, стала потужною матеріальною силою. Вона визначила увесь подальший перебіг історії України», - сказав Петро Порошенко під час відкриття виставки.
Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяв участь у церемонії покладання квітів до пам'ятників Тарасу Шевченку і Михайлу Грушевському з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки.
Ubi соnсоrdia ibi victoria. Де злагода, там перемога. І ця мудрість, закарбована у крилатому латинському вислові, відтак була відома ще в давньоримські часи. І це саме те, що наші предки недооцінили сто років тому. Головне, що не дало тоді постати українській незалежній державі – брак внутрішньої єдності, політичні чвари, анархія. Комуністично-більшовицька демагогія – те, що тепер називається популізмом, - замість того, щоб консолідувати нас в єдину націю, розпалювала класову та соціальну ненависть між різними верствами суспільства.
Президент Петро Порошенко підпише Закон України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» щойно він надійде з Верховної Ради. Про це Глава держави повідомив під час виступу на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки.
«Без Четвертого Універсалу не було і би Акта проголошення незалежності. Якби наші славні предки далекого 1918 року не посіяли зерна ідеї незалежності, вона б ніколи не розрослася до майже одностайної підтримки на референдумі 1991 року», - заявив Глава держави у виступі на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності УНР у Києві.
«Ми засвоїли уроки. Ми усвідомили помилки. Ми не допустимо їх повторення. Я переконаний, нам вистачить розуму і сил, щоби політичну боротьбу всередині країни утримувати в межах європейських стандартів стосунків влади та опозиції. Це потрібно для того, щоби ворог не зміг підірвати нас із середини, щоби п'ята колона не підняла голови, щоби отаманщина не руйнувала основ державності і демократії», - наголосив Президент.
Під час виступу на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки, Президент Петро Порошенко наголосив, що нині, на відміну від подій сторічної давнини, Україна відчуває підтримку міжнародних партнерів у боротьбі за свою незалежність, суверенітет та територіальну цілісність.
Президент Петро Порошенко вручив нагороди за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня Соборності України.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.