24.10.14

У Києві пройде навчальний курс з основ спільної безпекової та оборонної політики

Новини Представництва Європейського Союзу в Україні

У Києві пройде навчальний курс з основ спільної безпекової та оборонної політики

27-31 жовтня у Києві відбудеться ознайомчий навчальний курс з основ спільної безпекової та оборонної політики. Курс організовано спільно Національним університетом оборони України та Міністерством оборони і спорту Австрії.
Курс розроблено для чиновників, які залучені у питання або працюють у сфері спільної безпекової та оборонної політики. Він є одним з найбільш популярних тренінгових заходів, що їх проводить Європейський безпековий та оборонний коледж. Під час навчання учасники отримають глибинні знання про Європейський Союз, безпекові стратегії, структури і процедури спільної безпекової та оборонної політики, підвищення кваліфікації у рамках середовища ЄС, а також про місії та операції, що проводяться у рамках спільної безпекової та оборонної політики. Про усе це говоритимуть високопосадовці, представники наукових спільнот та неурядових організацій, багато з яких є колишніми міністрами, генералами і послами.
Цей курс є частиною програми Європейського союзу «Східне партнерство». У такий спосіб він відкритий як для цивільних осіб, так і для військових з країн-членів Євросоюзу, інституцій та агенцій ЄС та усіх шести країн-учасниць Східного партнерства. У червні 2013 року східні партнери ЄС та країни-члени створили так звану Панель для співпраці у сфері спільної безпекової та оборонної політики. Вона є своєрідною платформою для чисельних діалогів та тренінгової діяльності. Панель функціонує як частина Платформи 1 Східного партнерства з питань демократії, належного управління та стабільності. Вона, зокрема, сприяє діалогу щодо практичних і політичних аспектів участі зацікавлених країн-партнерів у місіях і операціях, що проводяться у рамках спільної безпекової та оборонної політики ЄС. Також вона надає майданчик для обміну досвідом між ЄС, країнами-членами та зацікавленими країнами-партнерами щодо залученості у міжнародні антикризові та миротворчі заходи, розвитку національних спроможностей для цих цілей, а також щодо загальних реформ безпекового сектору.
Серед країн-учасниць Східного партнерства Україна є однією з провідних країн у співпраці з ЄС у сфері спільної безпекової та оборонної політики. Вже понад десятиріччя Україна безперервно бере участь у різних заходах у рамках спільної безпекововї та оборонної політики. Зокрема, у 2003 році вона приєдналася до Поліційної місії ЄС у Боснії та Герцеговині (EUPM) та Поліційної місії у Колишній Югославській Республіці Македонія (EUPOL Proxima). Також нещодавно Україна стала учасницею операції з боротьби проти піратів, яку очолює ЄС (EUNAVFOR ATALANTA). Окрім того, на даний час Україна є першою країною з усіх членів Східного партнерства, що робить свій внесок у бойові групи Євросоюзу.

CSDP Orientation Course in Kyiv

An Orientation Course on Common Security and Defence Policy will be hosted by the Ukrainian National Defence University and the Austrian Ministry of Defence and Sports in Kyiv from 27 to 31 October.
The Course is designed for officials working with or within the Common Security and Defence Policy (CSDP). It is one of the most popular training activities of the European Security and Defence College (ESDC) and provides participants with a thorough knowledge of the European Union, the Security Strategies, CSDP structures and procedures, and capability development within the EU environment, as well as CSDP missions and operations. These topics will be introduced by high ranking officials, academia and NGOs, some of them being former ministers, generals and ambassadors.
This course is part of the Eastern Partnership programme of the European Union and hence, is open to both civilian and military personnel from EU-Member States, EU Institutions and Agencies and from all six Eastern Partnership countries. The Eastern Partners and EU Member States have established in June 2013 a Panel on co-operation in the area of Common Security and Defence Policy, which offers a framework for various dialogue and training activities. The Panel is functioning as part of the Eastern Partnership Platform 1 on Democracy, Good Governance and Stability. It facilitates dialogue on political and practical aspects of participation by interested partner countries in EU CSDP missions and operations, provides a forum for sharing experience between the EU, its Member States and interested Partner Countries on engagement in international crisis management and peacekeeping activities, development of national capabilities for those purposes, as well as on overall security sector reforms.
Among Eastern Partners, Ukraine has been pioneering co-operation with the EU in the area of Common Security and Defence Policy. For more than a decade Ukraine has been continuously engaged in various CSDP activities, having joined in 2003 the EU Police Mission in Bosnia-Herzegovina (EUPM) and the EU Police Mission (EUPOL Proxima) in the former Yugoslav Republic of Macedonia, and recently the EU led anti-piracy operation EUNAVFOR ATALANTA. Ukraine is the first amongst Eastern Partners so far, who is contributing to EU Battle Groups.
101 Volodymyrska St.
Kyiv 01033, Ukraine
Tel: +380-44-390.80.10  Fax: +380-44-390.80.15

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.