22.10.14

ЄС та ЮНІСЕФ об’єднуються для допомоги дітям та родинам, які постраждали від кризи в Україні






ЄС та ЮНІСЕФ об’єднуються для допомоги дітям та родинам, які постраждали від кризи в Україні

 Понад 60 000 сімей та 20 000 школярів отримають доступ до питної води та якісних санітарних умов на сході України.

 КИЇВ, 21 жовтня 2014 року – Служба Європейської Комісії із надання гуманітарної допомоги та громадянського захисту (ЕСНО) надає 500 тис. євро Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) для забезпечення дітей та жінок, які постраждали від кризи в Україні, водою, якісними санітарними умовами та засобами гігієни. Завдяки спільній ініціативі ЕСНО та ЮНІСЕФ, більше ніж 60 000 дітей та родин отримають предмети гігієни та 20 000 школярам забезпечать доступ до питної води й покращених санітарних умов у школах Донецької та Луганської області.

 «Ці предмети першої необхідності надзвичайно потрібні дітям та родинам, хто залишив свої домівки через збройний конфлікт в Україні. Ми вже розповсюдили 2500 наборів із засобами гігієни. Ми дякуємо ЕСНО за вчасну підтримку, яка дасть ЮНІСЕФ змогу допомогти більше ніж 60 000 внутрішньо переміщеним дітям та родинам, а також тим, хто залишається у зоні конфлікту», - зазначила Голова ЮНІСЕФ Україна Джованна Барберіс. 

Фінансова підтримка ЮНІСЕФ – це лише частина допомоги, яку надає ЕСНО у зв’язку з кризою в Україні. «Європейська Комісія виділила 7.5 мільйонів євро на гуманітарну допомогу для забезпечення нагальних потреб людей, що постраждали від кризи», - зазначив Представник ЕСНО в Україні Мамар Мерзук. Він додав, що «гуманітарна допомога призначена для найбільш незахищених осіб, зокрема, дітей та жінок, згідно принципами Міжнародного гуманітарного права».

 Внаслідок ескалації збройного конфлікту, в Україні перебуває понад 415 тис. внутрішньо переміщених осіб. Щонайменше третина з них – діти. Сім’ї переселенців відчувають гостру потребу у предметах гігієни, таких як підгузники, зубні щітки, мило та пральний порошок.
 Внаслідок бойових дій на сході України, значну частину систем водопостачання було пошкоджено, і близько 250 000 людей у Луганській та один мільйон у Донецькій області залишились без доступу до води. Ситуація дестабілізується, цілісність системи водопостачання та каналізації залишається під загрозою. У деяких системах водопостачання у зоні конфлікту, які продовжують функціонувати, відсутній хлор, що використовується для дезінфекції.

 Дізнайтесь більше за посиланням: www.unicef.org/ukraine
 За детальною інформацією звертайтесь до керівника інформаційного відділу ЮНІСЕФ Вероніки Ващенко, +38.044.254.2450, vvashchenko@unicef.org

 Про ЮНІСЕФ:
 Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) працює над покращенням життя дітей та сімей на всій території України з 1997 року. Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей. Фонд працює у понад 190 країнах світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя. Програми Фонду фінансуються з добровільних внесків фізичних осіб, компаній, закладів та урядів. Більше інформації: www.unicef.org.ua. Приєднуйтесь до нас у Twitter , Facebook та ВКонтакте.

 Про ЕСНО
 Служба Європейської Комісії з гуманітарної допомоги та громадянського захисту (ЕСНО) працює над збереженням життя, гідності та цілісності груп людей, що постраждали від природніх та антропогенних катастроф. Об’єм допомоги від ЄС – один із найбільших у світі, принципи її надання закріплені у Лісабонській угоді. Громадяни ЄС підтримують їх як вираження солідарності європейців зі всіма людьми, що потребують допомоги. Детальніше: www.ec.europa.eu www.facebook.com/ec.humanitarian.aid, twitter.com/eu_echo.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.