08.08.19

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Президент України Володимир Зеленський

Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент Володимир Зеленський провів нараду з військовим керівництвом щодо ситуації на сході України. Під час наради йшлося, зокрема, про обстріл, який, попри оголошене «хлібне перемир'я», стався біля Павлополя 6 серпня. Загинуло четверо українських військових.

https://www.president.gov.ua/news/terminovo-iniciyuyu-zustrich-lideriv-krayin-normandskogo-for-56733

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Росії Володимиром Путіним. Сторони обговорили ситуацію з нічними обстрілами, у результаті яких загинуло четверо українських військовослужбовців. Володимир Зеленський наголосив на неприпустимості повторення подібного.

https://www.president.gov.ua/news/prezident-ukrayini-proviv-telefonnu-rozmovu-z-prezidentom-ro-56737

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном, під час якої поінформував свого французького колегу про загибель чотирьох українських військовослужбовців у результаті обстрілу. Еммануель Макрон висловив повну підтримку ініціатив України, погодився з необхідністю проведення зустрічі на найвищому рівні найближчим часом, якій має передувати зустріч офіційних представників усіх чотирьох сторін. Він додав, що зв'яжеться з Президентом РФ Володимиром Путіним та Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, щоб узгодити цю ініціативу.

https://www.president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-proviv-telefonnu-rozmovu-z-prezidentom-f-56741

В Анкарі, під час офіційного візиту до Турецької Республіки, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з представниками української та кримськотатарської громад і взяв участь у відкритті нової будівлі офісу кримськотатарської діаспори.

https://www.president.gov.ua/news/kozhen-z-vas-ye-vazhlivim-dlya-ukrayini-prezident-na-zustric-56745

Президент України Володимир Зеленський висловив упевненість, що тимчасово окупований Крим повернеться під контроль української влади. Про це він заявив під час зустрічі з представниками української та кримськотатарської громад Турецької Республіки в рамках офіційного візиту до Туреччини.

https://www.president.gov.ua/news/nastane-den-koli-krim-povernetsya-do-ukrayini-volodimir-zele-56749

На площі перед Палацом Президента прозвучали гімни двох країн. Після цього глави держав оглянули стрій воїнів Почесної варти Туреччини та представили членів офіційних делегацій.

https://www.president.gov.ua/news/v-ankari-vidbulasya-oficijna-ceremoniya-zustrichi-prezidenti-56753

«Вчора четверо наших хлопців, молодих людей – всі молодші за мене, не повернулися живими… Вони загинули. Я думаю, було б справедливо, щоб ми зараз ушанували хвилиною мовчання наших загиблих», – сказав Глава держави.

https://www.president.gov.ua/news/v-ankari-vshanuvali-pamyat-chotiroh-ukrayinskih-vijskovih-ya-56757

Президенти сфокусували увагу на розвитку торговельно-економічної співпраці та висловили прагнення щодо якнайшвидшого завершення перемовин стосовно Угоди про зону вільної торгівлі. Обговорення питань збільшення товарообігу продовжать на восьмій Стратегічній раді високого рівня, яка відбудеться цього року.

https://www.president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-proviv-peregovori-z-prezidentom-turechch-56761

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що обов'язково буде знайдено механізм, який змусить Росію відповідати за її дії. Одним із партнерів, який може сприяти досягненню цієї мети, Глава держави назвав Туреччину.

https://www.president.gov.ua/news/mi-razom-obovyazkovo-znajdemo-shlyah-yakij-zmusit-rosiyu-pov-56765

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом. «Ми домовилися про подальше розширення торговельно-економічної та інвестиційної співпраці. Обсяги нашої двосторонньої торгівлі у 2018 році склали понад 4 мільярди доларів США. І я впевнений, що це далеко не межа нашого потенціалу», – сказав Володимир Зеленський.

https://www.president.gov.ua/news/ukrayina-j-turechchina-obgovoryuyut-mozhlivist-zaprovadzhenn-56769

Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.