24.05.19

[EU Delegation to Ukraine – General public newsletter] Розважатися й святкувати: як можна відзначити Дні Європи в українських школах

Logo
Розважатися й святкувати: як можна відзначити Дні Європи в українських школах

Щороку українка з досвідом роботи за кордоном Світлана Бацюкова розробляє уроки Європи для школярів в Україні. Відповідний досвід вона здобула в Інформаційних центрах ЄС у Люксембурзі та Литві. У рамках своєї волонтерської діяльності Світлана розробила три типи уроків Європи для різних вікових категорій. Йдеться про дітей 8-9 років, 9-10 років і 10-12 років. До цього її підштовхнув не лише досвід, отриманий за кордоном, але й дефіцит знання про Європейський Союз в українських школах.

Активними учасниками цих уроків, що їх розробила Світлана, стали понад 200 дітей із Сєвєродонецька, Київської області та Києва. Молодші школярі знайомилися з ідеями об'єднаної Європи та символами ЄС за допомогою малювання мапи Євросоюзу, конкурсів, флешмобів, словесних головоломок. Такі активності організували учні та вчителі.

У 2019 році було розроблено новий урок Європи для старших дітей – віком 10-12 років. Сорок школярів з обухівської гімназії та загальноосвітньої школи №1 міста Українка взяли участь у змаганні у складі шести команд. Команди мали такі назви: Бельгія, Німеччина, Литва (Обухів), а також Польща, Італія, Франція (Українка). Граючи, команди дізналися про історію ЄС, традиції, що існують у різних країнах Євросоюзу; вони отримали знання про органи й структури ЄС та важливі факти про Євросоюз. У напруженій боротьбі перемогу здобули команди Литви та Італії.

Навчальні матеріали для уроків Європи надало Представництво Європейського Союзу в Україні.

 

Читати далі

Ukraine

101 Volodymyrska St. Kyiv, 01033 Ukraine

facebook twitter youtube rss
View this email in your browser
Data Protection

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.